Overview Features Coding Performance Forum Downloads Products OrderV4 Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireAROSWorkbenchATARIReleases
Information about the Apollo CPU and FPU.

A1200 Vampire V2 Workbench Title and No Icons

Alessandro Braccini

Posts 7
21 Apr 2021 19:40


I have installed my new Vampire V2 in the A1200

I'm booting with os 3.1.4 but when I reach workbench title (after loadWB probably), nothing more is loaded. Mouse works however, there is no freeze.

I have removed first line ACA tool to load Kickstart module,
there is nothing suspicious in WBStartup and in in User-startup

I have tried with wb3.1.4 floppy with same result

I have commented out cpu checkinstall with same result

is there something else I need to do to boot properly?
Is there any configuration I need to perform ?

thank you in advance for support
Alessandro


Nikos Pagonis

Posts 93
21 Apr 2021 20:34


Hi there. I am running 3.1.4 system fine on my V1200. If you are on discord PM me there to assist you. NikosV1200 is my nickname there. There could be many things for it. Are you mapping the 3.1.4 rom? I gathered that you were mapping yr rom with Acatool before so you should map it now as well.



Roland V

Posts 7
21 Apr 2021 20:44


That is the experience I also had. WB loads but nothing after that. If you startup without startup-sequence, you can go to the shell and when you loaded, you will get an error message that there is a library error.

You should map kickstart 3.1.4 and after this, 3.1.4 works or use WB 3.1 (or 3.0) and install the vampire drivers (SAGA core). I decided to go for Coffin but now eagerly await core 2.14 for Apollo OS.


Alessandro Braccini

Posts 7
21 Apr 2021 21:49


Nikos Pagonis wrote:

Hi there. I am running 3.1.4 system fine on my V1200. If you are on discord PM me there to assist you. NikosV1200 is my nickname there. There could be many things for it. Are you mapping the 3.1.4 rom? I gathered that you were mapping yr rom with Acatool before so you should map it now as well.
 

yes, but I have also physical ROM for 3.1.4, mapping should be a plus (unless it was for the ACA board)

i'm on discord: alessandro_braccini



Alessandro Braccini

Posts 7
21 Apr 2021 21:52


is there a guide to map rom with vampire ?
 
  is there any software to install to use the board (I remember having installed some LIBS for the ACA for example) ?
 
(the worst case I will reserve some times to create a partition for coffin os... wanted to have a try to the Vampire with the OS I already had)
 

it seems the problem described here:
EXTERNAL LINK  but first case was not working

I remember having installed 68030 libraries for the ACA, would be a problem related to this ? (strange booting with 3.1.4 floppy versione did not solve).
I cannot boot with a 3.1 or 3.0 since it seems having conflict with 3.1.4 physical kickstart

  (thanks for any additional help)


Sean Sk

Posts 421
21 Apr 2021 23:02


Alessandro,

When you purchased AOS 3.1.4 you would have received a software version of Kickstart 3.1.4 suitable for maprom purposes. You'll either need to flash this onto the V1200 using VampireFlash or maprom it using VampireMap. I personally prefer flashing it as it avoids the double boot from cold start.

Instructions can be found here:
https://wiki.apollo-accelerators.com/doku.php/system_tools:kickstarts


Alessandro Braccini

Posts 7
22 Apr 2021 12:06


ah right.. I understand now from the link provided

vampire ignore physical kickstart and comes with a kick 3.1 preloaded,
indeed I should flash 3.1.4 (I suspect the experimental intuition library on 3.1.4 may cause problem or something else then)


Kriz Antikriz

Posts 22
22 Apr 2021 15:14


I would try to see if CoffinOS runs fine first. EXTERNAL LINK (Need a 32GB CF card or similar)


Sean Sk

Posts 421
22 Apr 2021 22:03


Alessandro Braccini wrote:

ah right.. I understand now from the link provided
 
  vampire ignore physical kickstart and comes with a kick 3.1 preloaded,
  indeed I should flash 3.1.4 (I suspect the experimental intuition library on 3.1.4 may cause problem or something else then)

 
There is a third option that I forgot. If you don't want to flash or map the kickstart ROM, you can copy the files over from the OS 3.1.4 "Modules" disk. This is designed to allow the Amiga to boot if it has a KS 3.0 or 3.1 hardware ROM. Doing this will give you the same double boot from cold start that mapping a KS ROM will do.


Alessandro Braccini

Posts 7
23 Apr 2021 22:06


I succeed to boot with VampireMap method !!

thanks again
Alessandro


Nikos Pagonis

Posts 93
23 Apr 2021 23:41


Alessandro Braccini wrote:

I succeed to boot with VampireMap method !!
 
  thanks again
  Alessandro

Glad you made it. Couldn't see you in Discord.

posts 11