Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products OrderV4 Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireAROSWorkbenchATARIReleases
Questions and Answers for AROS AMIGA OS

ApolloOs NeoGeo Sound Emulation Enabled

Pedro Cotter
(Apollo Team Member)
Posts 294
19 Jan 2021 08:01


Arczi keeps working on the NeoGeo emulator (GNGeo) for the Vampire and this time he achieved to optimize the complete Gfx/Sound emulation.

FPS over 50 is easy now with sound enabled.

Congratulations Arczi. Amazing work.

EXTERNAL LINK


Maurizio Tirone

Posts 42
19 Jan 2021 10:47


Arti is great !!!
I just hope that the emulator is really enjoyable, vice versa the previous release was 50fps but only in demo, while at the end of the game everything dropped to 10/15 fps with various crashes ... (It was not optimized by ARTI)


Gunnar von Boehn
(Apollo Team Member)
Posts 5246
19 Jan 2021 11:02


Maurizio Tirone wrote:

Arti is great !!!
I just hope that the emulator is really enjoyable,

Yes Neogeo is really enjoyable.
I think Neogeo really has wunderful 2D games.

The emulator runs fine and games are enjoyable.
The frame rate dependings of course on each game.
Some games can  run 50 FPS, others 40 FPS, others even 70 FPS.

I think this is great progress already
and in if this progress continous the soon Neogeo can be played fully perfectly.


Maurizio Tirone

Posts 42
19 Jan 2021 20:46


Just finished testing on CoffinR58 and nothing ... the emulator starts with a strange double screen that flickers green


Manos Sg

Posts 68
19 Jan 2021 21:02


Maurizio Tirone wrote:

Just finished testing on CoffinR58 and nothing ... the emulator starts with a strange double screen that flickers green

Just tried it on Coffin r58, works quite good! When you reach the green screen and press tab do the options appear?


Maurizio Tirone

Posts 42
20 Jan 2021 07:58


manos sg wrote:

Maurizio Tirone wrote:

  Just finished testing on CoffinR58 and nothing ... the emulator starts with a strange double screen that flickers green
 

 
  Just tried it on Coffin r58, works quite good! When you reach the green screen and press tab do the options appear?

It starts and everything works, but unfortunately the screen is split making the emulator unusable.



Mister Cartoonmonkey

Posts 52
20 Jan 2021 08:07


V1200 with Gold R3, same double screen / green flickering here.
Running WB at 32 bit / 1280x720


Artur Jarosik

Posts 85
20 Jan 2021 20:29


V2 version
EXTERNAL LINK


Mister Cartoonmonkey

Posts 52
21 Jan 2021 09:26


Oops..scratch that! V1200 version working. Just takes a long time to load! Thanks!



Mister Cartoonmonkey

Posts 52
22 Jan 2021 02:35


Also, what controller are people using with this? I have a genesis adapter that gives me 2 buttons...


Estrayk / PaRaDoX

Posts 21
24 Jan 2021 14:48


Tested in v1200 and it works like a charm

EXTERNAL LINK


Richard Statham

Posts 13
02 Feb 2021 22:31


NO audio under ApolloOS what am I missing?



Richard Statham

Posts 13
02 Feb 2021 22:32


I HAve a SA V4+


posts 13