Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products OrderV4 Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireAROSWorkbenchATARIReleases
Documentation about the Vampire hardware

WHDLoad Compatibilitypage  1 2 

Chris T.

Posts 120
27 Jan 2017 21:30


Gold2 almost solve all problems...R-Type 2 is the only one I could find...but Lotus 1-3 and Jaguar XJ220 are working now - thank you.


Martin Soerensen

Posts 232
21 Feb 2017 13:02


I see a small issue with State Of The Art demo. In the first interference-pattern-dance scene right after the intro, there is some minor gfx corruption in the right side of the screen.
 
This is not isolated to the WHDLoad version though as it also happens if I run the demo from floppy (with caches disabled).
 
The music is also running way too fast and ends before the demos is finished.

Tested on V500+ with GOLD2.


Teemu Korvenpää

Posts 26
22 Feb 2017 13:37


i had issues with this on my ram expanded A1200 with CF HDD. with Whldoad State of the art runned too fast. I used NO VEC, NO CACHES etc options in icon and problem solved.


Chris T.

Posts 120
03 Mar 2019 20:14


I just find out, that Lotus Esprit Turbo Challenge does not work on Coffin R54 with Gold 2.11. Same Thing as before with Gold Core. Cannot start the race, only the Position on the Right is listed. Everthing else in black. Sound is also corrupted then. Any hints?


Chris T.

Posts 120
03 Mar 2019 20:14


I just found out, that Lotus Esprit Turbo Challenge does not work on Coffin R54 with Gold 2.11. Same Thing as before with Gold Core. Cannot start the race, only the Position on the Right is listed. Everthing else in black. Sound is also corrupted then. Any hints?


Sean Sk

Posts 398
05 Mar 2019 12:25


Nah I wasn't able to get it working either, even with Cache disabled.
 
In the tradition of those who have already done so in this thread, here is my very short list of games I couldn't get working in WHDLoad using Gold 2.11:
 
Lotus Esprit Turbo Challenge:  Not Working
Interphase:  Not Working
The Ultimate Ride:  Not Working
 
:)
 
 
 


Aleghid V4/1200

Posts 26
08 Mar 2019 06:43


benefactor with the old cores worked. now it stops after the first jump to the first level. with 2.11 the general compatibility seems to have worsened.


Iain Stannard

Posts 10
05 Jan 2021 18:28


I thought I would resurrect this thread as I've been trying out a load of WHDLoad titles on Vampire.

Having been an A1200 owner back in the day, I was used to the fact that OCS games weren't fully compatible and some games wouldn't work no matter what you did.

So I have come into this with a perspective that it's okay for the majority of games not to work - but what I would like to see is something that really shows off the power of the Vampire.

For that, I've been looking at vector games in particular, and of those, Frontier is clearly a winner. Enable cache and it runs like butter. I haven't run it for very long, as I admit I don't really know how to play it, so I don't know if it remains stable, but first impressions are hugely positive.

Outside of the 3D realm, there is clearly a huge benefit to games like Civilization that require CPU resources. The initial world set up is done in seconds. I was absolutely stunned by how quick it was! It used to be a case of going away and getting the kettle on for a cup of tea while the A1200 chugged away.

It would be really great then, if there is a way to make the likes of Interphase, Infestation and Midwinter 2 run. Also Guardian AGA - that runs, and is even playable, but there are diagonal bands across the screen that makes it difficult to see what's going on.

Interphase briefly works before exiting with the error: 'Exception "CHK,CHK2 Instruction" ($2018) at $CE6C010 occurred'.

Infestation gets all the way to the initial menu but when I enter the game itself it exits with the error 'Exception "Integer Divide by Zero" ($2014) at $93B0 occurred'.

Midwinter 2 simply freezes; it does not enter the game at all, so there is no clue I can give as to what the problem is.

Falcon exits with DOS Error #205 (Object not found).

Has anyone had any success in running these games?




Cego 1200

Posts 28
05 Jan 2021 19:50


I have tested the games you mentioned @Iain

Infestation: I get the the "Chk, Chk2" error. Setting the tooltypes ChkInts, ExpChip, NoAutovec, NoVBRmove results in a "Line 1111 Emulation error" right after selecting the language.

Interphase: Exits immediately with "Illegal Instruction" exception. None of the above mentioned tooltypes helped.

Midwinter 2: works perfect on my setup. Even with Cache Tooltype enabled. You probaby have to wait a bit until the titlescreen fades away.

Falcon: will end up with a black screen after clicking "Takoff". With Turtle Mode enable via Vcontrol and tooltypes set from above, it'll get to the cockpit, but then WHDLoad will quit with "Bad stack pointer on entering WHDLoad via "resload_FlushCache"


Sean Sk

Posts 398
05 Jan 2021 21:51


Iain Stannard wrote:

Interphase briefly works before exiting with the error: 'Exception "CHK,CHK2 Instruction" ($2018) at $CE6C010 occurred'.

   
Finally! Someone else who has tested this game!
This game broke from GOLD 2.7 onwards. The last core it worked in was GOLD 2.5.
I've been banging my head against a brick wall trying to get a fix for this game happening and have had no luck. My bug report at the WHDLoad Mantis bug tracker site has largely gone ignored for the last 3 years. Interphase hasn't had a slave update since 1999.
 
I really wish someone out there with coding experience would perform Vampire specific fixes for individual WHDLoad slaves of these problematic games.
   
Iain Stannard wrote:
 
Infestation gets all the way to the initial menu but when I enter the game itself it exits with the error 'Exception "Integer Divide by Zero" ($2014) at $93B0 occurred'.

   
  Yeah same experience with this game as well. This is another one I want to play quite badly.
   


Oscar Meza

Posts 10
06 Jan 2021 00:50


Chris T. wrote:

I just find out, that Lotus Esprit Turbo Challenge does not work on Coffin R54 with Gold 2.11. Same Thing as before with Gold Core. Cannot start the race, only the Position on the Right is listed. Everthing else in black. Sound is also corrupted then. Any hints?

I does work for me using 2.1.1 and Coffin OS r57. I just tried and play for a while with no hangs or crashes.


Chris T.

Posts 120
06 Jan 2021 21:52


Thank you, I’ll give a try :)

posts 32page  1 2