Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products OrderV4 Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.
VISIT APOLLO IRC CHANNEL



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireAROSWorkbenchATARIReleases
Questions and Answers for AROS AMIGA OS

Amiga 600 Vampire V2 Rev 2.2

Lars KuLLe

Posts 2
17 Feb 2020 18:28


Hi all,

Hope you had a great start into this week!

I have an Amiga 600 and installed succesfully the Vampire V2 card. I got it running with the Workbench 3.1 and installed the Saga drivers so it shows on my HD screen in high resolution when changing to respective resolution.

I'd like to try out AROS as the next step but have no real clue how to get it running :)

Currently booting from CF card connected to the IDE port of the Amiga 600. I have a 4Gb card sitting there. Would it run from the SD card as well? I know it is not bootable but could I boot it from the Workbench when in the SD card slot? Otherwise I am happy to boot it from the CF card as well!

Any starting point or even better instruction would be highly appreciated!

Thanks and regards,
kuLLe


Sean Sk

Posts 352
17 Feb 2020 20:15


Lars kuLLe wrote:

Currently booting from CF card connected to the IDE port of the Amiga 600. I have a 4Gb card sitting there. Would it run from the SD card as well? I know it is not bootable but could I boot it from the Workbench when in the SD card slot? Otherwise I am happy to boot it from the CF card as well!

Hi there. Welcome to the forum.

If you're wanting to attempt to boot from the SD Card you could try Vampire Boot found here:

EXTERNAL LINK


Ronnie Beck
(Apollo Team Member)
Posts 175
18 Feb 2020 10:29


Lars kuLLe wrote:

I'd like to try out AROS as the next step but have no real clue how to get it running :)

Kudos KuLLe for wanting to try AROS.  AROS is proving to be a killer alternative for Vampire owners and if you have seen the videos circulating on YouTube, you will have seen that it already looks feature complete.  It is however still a work-in-progress.

Currently there is a problem with booting on Vampire V2.  This is still be investigated by both the Apollo Team and the AROS developers.  We have sent one of the AROS developers an A600 with a V2 to help them track down the problem.

We will write here when this topic has progressed.

In the mean time, AROS works on the V4.  There are still some internal works going on around this though.


Lars KuLLe

Posts 2
20 Feb 2020 07:14


Thanks both of you for the fast replies :)

Just to make sure @Ronnie. Currently there is no way to get AROS working on my Vampire A600 V2 card, correct?

I did play around a bit with Vampire boot. Got it running so far.

Take care and have a great rest of your week!
kuLLe


Aleghid V4/1200

Posts 26
20 Feb 2020 09:07


Hello!  I booted aros several times on the amiga 600 with vamp v2. if you are lucky after 10/15 reset it could start.  if you want to try I recommend the 2.12rc3 core.  the advice is to wait for updates of the aros kickstart.


Ronnie Beck
(Apollo Team Member)
Posts 175
20 Feb 2020 10:24


aleghid v4/1200 wrote:

Hello!  I booted aros several times on the amiga 600 with vamp v2. if you are lucky after 10/15 reset it could start.

That is actually very valuable information.  One theory is that that AROS doesn't boot because of some small timing issue.  Your description certainly fits that theory.

I haven't tried booting AROS on an A600.  Only on an A500.  Until now, AROS never worked for me on an A500.

posts 6