Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.
VISIT APOLLO IRC CHANNEL



All TopicsNewsPerformanceGamesApolloVampireReleases
The team will post updates and news here

GOLD3 FAST IDE Testers Neededpage  1 2 3 

Sebastian Blanco

Posts 71
07 Nov 2017 17:33


Thanks for the link, but the download is broken also there no mention about what parameters are needed to enable fast mode.


Sebastian Blanco

Posts 71
08 Nov 2017 04:15


Now i get it is inside the saga driver package.
Added the vampiretool commando to my startup sequence.
And now everthing load up a gazillion times faster!.
In SysInfo getting 11.076 Megabytes/Second in both my CF cards (using a dual adapter).



Eric Gus

Posts 137
08 Nov 2017 04:19


Sebastian Blanco wrote:

Now i get it is inside the saga driver package.
  Added the vampiretool commando to my startup sequence.
  And now everthing load up a gazillion times faster!.
  In SysInfo getting 11.076 Megabytes/Second in both my CF cards (using a dual adapter).
 

Can you show what commands it was that you added?



Sebastian Blanco

Posts 71
08 Nov 2017 04:23


added this to the start of my startup sequence.
it also can be run from a cli and will enable fastide at any moment

C:VampireTool FastIDE



Darkulla Vampire

Posts 14
08 Nov 2017 22:01


One little question? How I can become a tester core 3 fastide when we don't having core 3?


Roy Gillotti

Posts 76
08 Nov 2017 23:14


Darkulla vampire wrote:

  One little question? How I can become a tester core 3 fastide when we don't having core 3?
 

  Because this beta core release was a misnomer, it's just Gold 2 with the fast IDE fix for the A600. A feature intended for a Gold 3 release before Gold 2.5 or 2.7 was conceived.


Roger Shimada

Posts 30
13 Nov 2017 00:32


Gunnar von Boehn wrote:

Roger Shimada wrote:

  To get a 15058K/sec Transfer rate in 1720ms would require 25,900 bytes to be transferred.
 
  I do not think that RawSpeed Controller 1.12 should be trusted.
 

 
  Double check your math!

D'oh! I retract my comment. I should not be making calculations so soon after waking up.




Remi Jakobsen

Posts 4
17 Nov 2017 10:27


I Would love to test FastIDE Gold3. I've already got a Flasher and A600 of course.


Peter Heginbotham

Posts 100
17 Nov 2017 14:11


I would wait for Gold 2.7, i found it locked up my amiga under certain conditions.


Roy Gillotti

Posts 76
17 Nov 2017 17:34


Remi Jakobsen wrote:

I Would love to test FastIDE Gold3. I've already got a Flasher and A600 of course.

Yeah gold 2.5 is newer than this Fast IDE update.


David Wright

Posts 198
17 Nov 2017 20:22


Since I updated to 2.5 my sdcard reader doesn't work. I can't remember error right now.


Darkulla Vampire

Posts 14
20 Nov 2017 21:24


hello everybody,
  I testing my vampire 500 v2+ gold 2.5 with  4 hard drive different but in SATA.
 
  That test are effectued with sata2ide device from ELBOX for FastATA v4 Sata edition.
 
  That test is not really concluant.
  two hard drive SSD SATA. One 256Gbit (Samsung MZ-7TE250) and one 128Gbit (PM851 SATA6.0gbps).
 
  One 2.5' Hard drive SATA 120Gbs (HITACHI HTS541612J9SA00).
 
  One Card Flash 4Gbs (SANDISK) with CF2IDE device.
 
  All Harddrive work, but in VCONTROL ID 1 (Fast IDE mode), the system crash!
  With no fast mode, all are ok but the speed are 1.2Mb/S...
 
  One 3.5' Hard drive 120Gbs IDE (WD1600AABB CAVIAR).
  With Harddrive 3.5', All modes are ok!
  In slow mode, the speed are 3.5mb/S.
  In fast mode, the speed is CRAZY! 15Mb/S.
 
  The problem with SATA hard drive is same with FastATA v4 SATA edition and other version. Probably SATA2IDE interface are not realy for old version of IDE device?
  Or scsi.device is too old.
 
I almost forgot, I also tested 2 HDD at the same time! 1 master / 1 slave.

The master boot and the partitions are mounted without problem, but the slave meanwhile, the partitions must be mounted with "MOUNTER" in the drawer "TOOLS".

  Sorry for my bad anglish :-)


John William

Posts 218
21 Nov 2017 01:19


Darkulla vampire wrote:

  The master boot and the partitions are mounted without problem, but the slave meanwhile, the partitions must be mounted with "MOUNTER" in the drawer "TOOLS".
 
  Sorry for my bad anglish :-)

I THOUGHT I WAS ALONE IN THAT PART!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAH! I AM NOT ALONE! I AM NOT ALONE! I AM NOT ALONE! I AM NOT ALONE!!!!!

- Jumps up and down! - I am not alone!! - falls down on his butt and cries like a baby, waterfall flows from both eyes - I am not alone!!!


Stefano Briccolani

Posts 53
22 Nov 2017 06:22


I didn't understand if FastIDE is possible in a vampire600 v2 with current core (2.5). If the answer is "yes" can someone produce an "how to" little guide to show how to enable it?


Darkulla Vampire

Posts 14
22 Nov 2017 08:56


VControl id 1 for fast ide.


Stefano Briccolani

Posts 53
22 Nov 2017 11:35


Could you be more specific? It's a cli command? It works in vampire600 that have no ide onboard?

posts 56page  1 2 3